Setelah musibah tsunami follower ig mendadak naik

BIARPUN telah mencipta nama semenjak tahun 1999, namun mesti disadari band dari Indonesia ini tdk demikian menyerlah, khususnya sekali di Malaysia.

Mungkin saja kerana saingan dari band sekiranya mereka sangat banyak dari negara jiran itu, tetapi single Tetap Mengalah yg diambil dari album Lelaki Hebat yg diluncurkan pada 2008, sempat mendapatkan perhatian peminat muzik tanah air.


Video muzik lagu itu saat ini mencatat lebih 1 juta tontonan, dengan area komen dipenuhi perkataan takziah ketimbang peminat.

Akaun Instagram rasmi band itu @seventeenbandid mencatat kenaikan lebih 60,000 pengikut, dari cuma 22,000 ke lebih 85,000 dalam periode 24 jam.
Penyanyi band itu, Ifan, pada suatu kemaskini Instagram pada Isnin memaklumkan semua anggota band itu yg maut dapat disemayamkan ini hari, tetapi memohon maaf kerana tidak bisa ada ke majlis pengebumian mereka.

seventeen kehilangan dua anggota mereka, Bani serta Herman, dan pengurus serta kru pentas, Oki Wijaya serta Rukmana Rustam, sesaat pemain dram, Andi, juga masihlah hilang.

Band itu penuhi jemputan di Tanjung Lesung Beach Resort sewaktu tsunami menyerang.menimpa waktu malam Sabtu.

disamping itu SEBUAH video yang menuturkan masa-masa dramatik persembahan band populer Indonesia, Seventeen, dibadai ombak tsunami, jadi perkongsian tular di situs sosial.

Band itu dilaporkan penuhi jemputan dalam satu majlis tertutup di Tanjung Lesung Beach Resort, di Pandeglang, Banten.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *